Förebygga närsynthet hos unga

Nattlinser (Ortho-K)

Bromsar upp närsynthetsutveckling
Vill du se bra varje dag utan glasögon eller kontaktlinser? Med nattlinser kan du få din önskan uppfylld. Nattlinsen är en stabil kontaktlins med mycket speciella egenskaper. Medan du sover omformar linsen din hornhinna. När du stiger upp på morgonen tar du ut linsen och ser tydligt hela dagen utan användning av vare sig glasögon eller kontaktlinser. Om du slutar använda linserna åtgår din syn till ursprungsläget.

Nattlinser kan korrigera närsynthet upp till -5,50 D. Ca 75 % av alla närsynta finns i denna kategori. Linserna kan även korrigera brytningsfel upp till -2,5 D och lässtyrka upp till +1,75 D.

Flera studier visar att användning av nattlinser bromsar utvecklingen av närsynthet. Det innebär att ett barn på 12 år med ca -1,00 D som börjar använda glasögon eller vanliga kontaktlinser kommer som vuxen att behöva en styrka på -3,00 D till -4,00 D medan en 12-åring med -1,00 D som börjar använda nattlinser i regel behöver ca -2,00 D i styrka som vuxen.

Vill du veta mer om nattlinser kan vara något för dig? Boka en kostnadsfri screening hos någon av våra nattlinsspecialister så berättar vi mer.

MiYOSMART

Ett specialglas för glasögon som bromsar utvecklingen av närsynthet hos barn. Bygger på en unikt utvecklad slipteknik som på ett snarlikt sätt som med nattlinser hämmar utvecklingen av närsynthet.

MiSight® 1 day

MiSight® 1 day kontaktlinser från CooperVision är dessutom de första mjuka kontaktlinserna med bevisat bromsande effekt på utvecklingen av myopi hos barn.*